Showing posts with label BBA Papers. Show all posts
Showing posts with label BBA Papers. Show all posts

BBA EXAMINATION MODEL PAPER

Wednesday, July 1, 2009 0 comments

If you need more Sample papers of your desired subject then don't forget to mansion your topic below the comment box. I'll try my best to provide you free sample papers/model papers if possible...Tell your friend about this website and...Keep connected....Don't forget to login for latest updates.....

 

1 The oldest mountain ranges in India are
(a) The Vindhyas (b) The Nilgiris
(c) The Aravali Hills (d) The Himalayas
2 The Sardar Sarover project is being built on the river
(a) Tapti (b) Godavari
(c) Narmada (d) Krishna
3 Which of the following is not associated with oilfields in India ?
(a) Bijapur (b) Ankleshwar
(c) Digboi (d) Mumbai high
4 Kaziranga is Known for
(a) Project Tiger (b) Two horned Rhino
(c) One horned Rhino (d) Operation Flood
5 Which one of the following is an important tribe of the Dhauladhar range
(a) Abor (b) Gaddi
(c) Lepcha (d) Tharu
6 Which two countries are connected by an underwater tunnel ?
(a) France and England (b) Belgium and England
(c) Spain and England (d) Singapore and Malaysia
7 The cogentrix power plant was planed to be located in
(a) Orissa (b) Gujarat
(c) Karnataka (d) Assam
8 Clear night are cooler than cloudy nights because of
(a) Condensation (b) Radiation
(c) Insulation (d) Conduction
9 Which of the follwing industrial towns is located on the Chhota Nagpur Plateau
(a) Bhilai (b) Ranchi
(c) Asansol (d) Durgapur
10 Which one of the following is a satellite town ?
(a) Faizabad (b) Murshidabad
(c) Ghaziabad (d) Moradabad
11 The term boat people refers to the migrants from
(a) Sri lanka to India (b) Taiwan to china
(c) Vietnam to Thailand (d) Vietnam to U.S.A
12 Which of the following factors are responsible for the rapid growth of sugar production in south India as compared to north India
(1) Highest per acre yield of sugarcane (2) Higher sucrose content of sugarcane
(3) Lower labour coast (4) Longer crushing period
Select the correct answer from the codes given
(a) 1 and 2 (b) 1,2, and 4
(c) 1,3 and 4 (d) 1,2, and 4
13 The highest yield of rice per hectare in India is in
(a) West Bengal (b) Tamil Nadu
(c) Punjab (d) Haryana
14 The regions which have 10-20 cm rainfall in October and November & than less 5 than 5cm in rest of the month belong to the following state.
(a) Tamil Nadu & Himachal Pradesh. (b) Karnataka & Maharashtra
(c) Rajasthan & Gujarat (d) Uttar Pradesh
15 Six-eight month rainy season prevail in parts of –
(a) Sikkam & Karnataka (b) Assam & Kerala
(c) Himachal Pradesh & Gujarat (d) Arunachal Pradesh
16 South-West monsoon reaches Assam in –
(a) End of September (b) Mid –August
(c) November (d) Mid –September
17 Which of the following is not cited as a a reason for the black colour of black soils?
(a) Admixture of humus on cultivation (b) Presence of Titaniferous Magnetile
(c) Black constituents of the parent rock (d) Preponderance of phosphorus
Q-18 Which of the following coal fields and the states in which they occur is not correctly matched
(a) Jharia-Jharkhand (b) Talcher-Maharashtra
(c) Sohagpur-Chattisgarh (d) Singaraini-Andhra Pradesh
19 The second largest linguistic unit in Indian is
(a) Tamil (b) Hindi
(c) English (d) Telugu
20 Which of the following is not correctly matched?
(a) Rourkela-Orissa (b) Durgapur-Andhra Pradesh
(c) Bhilai-Madhya-Pradesh (d) Bokaro-Jharkand
21 The Principal copper deposits of Indian lie in
(a) Hazaribagh and Singhbhum in Jharkhand
(b)Khetri and Dariba in Rajasthan
(c) Malajkhand in Madhya Pradesh
(d) Karnataka and Andhra Pradesh
22 The largest producer of salt in Indian is
(a) Rajasthan (b) Maharashtra
(c) Gujarat (d) Tamil Nadu
23 The chief petroleum states in Indian are
(a) Rajasthan and Gujarat (b) Assam and Gujarat
(c) Gujarat and Maharashtra (d) Andhra Pradesh and Tamil Nadu
24 Rock phosphate deposits are found in
(a) Rajasthan and Nainital (b) Singhbhum and Visakhapatnam
(c) Chickmaglur and Shimoga (d) Kydermukh
25 Which one of the following plants is not a thermal plant ?
(a) Pykara (b) Dhuvaran
(c) Faridabad (d) Obra
ANSWERS
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
C C D C B A B B B C C D C A B
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
A A B D B B C D A A

Read the full story

B.B.A. Examination Solved Paper General Awareness

If you need more Sample papers of your desired subject then don't forget to mansion your topic below the comment box. I'll try my best to provide you free sample papers/model papers if possible...Tell your friend about this website and...Keep connected....Don't forget to login for latest updates.....

 

1.The International court of justice holds its sessions at its headquarters in -
(A) Lake success
(B) Amsterdam
(C) The Hague
(D) Paris
ANS- C
2. What per cent of Solar radiation directly reaches the Earth ?
(A) 47
(B) 27
(C) 20
(D) 15
ANS- B
3. What of the Earth's surface is covered under water ?
(A) 51
(B) 60
(C) 71
(D) 75
ANS- C
4. The largest producer of sugar in the world is-
(A) Brazil
(B) Indonesi
(C) Mexico
(D) Cuba
ANS- A
5. Which of the following cities is situated on the bank of river Tiber ?
(A) Tokyo
(B) Rome
(C) Peking
(D) Berlin
ANS- B
6. The State in India with the largest coastline is -
(A) Tamil Nadu
(B) Kerala
(C) Andhra Pradesh
(D) Maharashtra
ANS- C
7. Which is the most irrigated State in India ?
(A) UP
(B) Punjab
(C) Haryana
(D) Bihar
ANS- C
8. Tin Yielding State in India is -
(A) Rajasthan
(B) Punjab
(C) Himachal Pradesh
(D) Jharkhand
ANS- A
9. The Rihand Dam was constructed on the river -
(A) Chambal
(B) Sone
(C) Murali
(D) Periyar
ANS- B
10. The weight of the cricket ball is approximately-
(A) 3 oz
(B) 4 oz
(C) 5 oz
(D) 6 oz
ANS- C
11. 'Breast Stroke' is a term associated with -
(A) Swimming
(B) Boxing
(C) Football
(D) Kabaddi
ANS- A
12. National game of Canada is
(A) Cricket
(B) Football
(C) Ice Hockey
(D) Tennis
ANS- C
13. Name the first Arabic writer to be awarded Nobel Prize for Literature .
(A) Salman Rushdie
(B) Gen Gaddafi
(C) Yasser Arafat
(D) Naguib Mah Fuz
ANS- D
14. Who among the following was the first recipient of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award ?
(A) Dhanraj Pillai
(B) Homi Matiwala
(C) Vishwanathan Anand
(D) Bahadur Prasad
ANS- C
15. The 'Servants of India Society' was founded by -
(A) Annie Besant
(B) Gopalkrishna Gokhale
(C) Balgangadhar Tilak
(D) Dadabhai Naoroji
ANS- B
16. Who defined democracy as a "Government of the people,by the people and for the people ?"
(A) Ruskin
(B) Abraham Lincoln
(C) Mahatma Gandhi
(D) Aristotle
ANS- B
17. The earliest of the holy books of the Hindus is the -
1.The International court of justice holds its sessions at its headquarters in -
(A) Lake success
(B) Amsterdam
(C) The Hague
(D) Paris
ANS- C
18. Asoka sent his son and daughter for preaching of Buddhism to -
(A) Sumatra
(B) Cambodia
(C) Javadvipa
(D) Ceylon
ANS- D
19. The Capital of Kanishka was-
(A) Taxila
(B) Multan
(C) Gandhar
(D) Purushapura
ANS- D
20. The famous financial advisor to Akbar was-
(A) Todar Mall
(B) Abul Fazl
(C) Raja of Joshpur
(D) Bairam Khan
ANS- A
21. The founder of the dynasty of Peshwas was -
(A) Balaji Bishwanath
(B) Balaji Rao
(C) Balaji Balaji Rao
(D) Sambhaji
ANS- A
22. Indian Airforce was established in the year -
(A) 1932
(B) 1947
(C) 1857
(D) 1950
ANS- A
23. In which year planning commission was set up ?
(A) 1956
(B) 1950
(C) 1940
(D) 1947
ANS- B
24. India's first TV centre was set up at -
(A) Bombay (now Mumbai)
(B) Delhi
(C) Calcutta (now Kolkata)
(D) Lucknow
ANS- B
25. In a ...... Budget Revenue equals expenditure.
(A) Surplus
(B) Deficit
(C) Balanced
(D) None of the above
ANS- C
26. What is the literal meaning of secularism ?
(A) Freedom to worship any God
(B) Death of religion
(C) Separation of religion from the State
(D) None of these
ANS- C
27. How many languages have been mentioned in the Eighth Scheduled ?
(A) 14
(B) 15
(C) 13
(D) 22
ANS- D
28. Which country is NOT in Africa ?
(A) Zanzibar
(B) Ghana
(C) Trinidad
(D) Sudan
ANS- C
29. Greece is -
(A) Hellenic Republic
(B) On the Mediterranean Sea
(C) On the Southern tip of Balkan Peninsula
(D) All Of the Above
ANS- A
30. The United Nations Day is observed annually on -
(A) November 14
(B) October 24
(C) October 2
(D) October 30
ANS- B

Read the full story